Behandling slide 10

Det er aldrig for sent at få et flot smil. Det er aldrig for sent at få rettet tænder.

heidi darren1
Heidi Darren

En del voksne vil opleve at deres tandstilling ændrer sig med tiden. Små tandstillingsfejl kan forværres eller man kan blot ønske sig at få et pænere smil.

Hvis man har paradentose, kan tandstilllingen ændre sig hurtigt.

Med en tandregulering kan tænderne oftest føres på plads igen så de kommer til at stå mere stabilt.

peter 2 2nd take peter 1 2nd take peter
Peter før behandling Under behandling Efter behandling

Før behandling:

Alle behandlinger starter med en samtale og en undersøgelse. Du ser bøjlerne og hvilke muligheder der er for at rette din tandstilling. Vi prøver at finde den bedste behandling for netop dig.

voksen lyse brackets ny Jane-Invisalign.jpg
Keramiske låse og hvid tråd Invisalign®

 

voksen lyse brackets ny Jane-Invisalign.jpg
Keramiske låse og hvid tråd Invisalign®

Hvis du vælger at gå i gang med behandling tager vi røntgenbilleder af kæberne og tænderne, fotos af ansigtet og scanner tænderne. Scanningerne af tænderne bruger vi til at fremstille digitale modeller. Den endelige behandlingsplan bliver lagt herudfra og er tilpasset dine egne ønsker og muligheder.

voksen ny1

Under behandling:

Ved næste besøg starter vi behandlingen og du får vist bøjlerne igen. Hvis det er fastsiddende bøjler limer vi dem på tænderne. Vi starter som regel med den ene kæbe og det gør ikke ondt. Du får til slut grundig information om hvordan du passer tænderne og bøjlen under behandlingenVed de næste besøg retter man på bøjlerne og tænderne blive på den måde ført på plads.

Heidi med keramiske låse Jane med Invisalign®

Afslutning og vedligeholdelse af behandlingen:

Når behandlingen er afsluttet limer vi tråde på tændernes inderside så de bliver holdt fast. Nogle gange bruger man også en aftagelig bøjle for at sikre at tænder og kæber bliver i den rigtige stilling. i de næste 1½ til 2 år kontrollerer vi at tænderne bliver i den rigtige stilling. Det er vigtigt at passe godt på den nye tandstilling for tænderne kan flytte sig gennem hele livet.

Mark før behandling  Efter behandling

Tandregulering og kæbeoperation.

Hvis en tandreguleringsbehandling alene ikke kan løse tandstillingensfejlen, kan vi her på klinikken tilbyde konsultation hos specialtandlæger i såvel kirurgi som ortodonti (tandregulering) fra Århus Sygehus, Region Midt. Tandreguleringsklinikken er samarbejdsklinik med Kæbekirurgisk afdeling, Århus Sygehus og afdelingen sender derfor 2 specialtandlæger til Tandreguleringsklinikken ca. 4 gange årligt. Jytte Buhl er specialtandlæge i kirurgi og overtandlæge og uddannelsesansvarlig på Kæbekirurgisk afdeling, hvor hun tillige er ansat som overtandlæge. Marianne Mortensen er specialtandlæge i tandregulering og ansat som dette på kæbekirurgisk afdeling. Du kan finde dem under "Personale". Tilsammen tilbyder de specialiseret undersøgelse og behandling. Bliver man godkendt til kæbeoperation vil udgiften til hele behandlingsforløbet ( tandregulering og operation) være dækket af Region Midt. Tandreguleringen, som er den første del af behandlingen, foregår på Tandreguleringsklinikken i Viborg og operationen, som kommer senere i forløbet, bliver foretaget på Århus Sygehus. 

voksen 1 voksen 2 
Mogens Elsebeth

Inden man beslutter sig for behandlingen bliver man inviteret til "Ortoskole" på Kæbekirurgisk afdeling, Århus Sygehus, hvor man har mulighed for at få yderligere information af specialtandlæger fra Kæbekirurgisk afdeling og for at møde patienter, der netop har gennemgået en operation. Først herefter beslutter man sig endeligt for en evt. behandling.

Hvordan kommer jeg så igang? 

Man kan ringe og aftale en tid til konsultation eller ens egen tandlæge eller læge kan henvise til konsultation. Ved konsultationen drøfter vi, hvilke muligheder der er for behandling, pris, varighed etc. 

   
marianne 2nd take nanna 2nd take 2 morten2
Marianne Nanna Morten